musk
Üzlet

Wedbush: simán meglesz idén a Tesla félmilliós célja

Portfolio
Bár késő tavasszal és a nyár elején még csak optimista célkitűzésnek tűnt, de a Tesla képes lehet elérni az 500 ezer eladott járműről szóló célját, hála az erős kínai piacnak és az év végi hajrának Európában és az USA-ban – írja Dan Ives, a Wedbush elemzője.

Az elemző szerint a Tesla a negyedik negyedéves értékesítési számai kényelmesen túl fogják szárnyalni a Wall Street és a cég várakozásait. Ives szerint a Tesla a negyedik negyedévbe 190-200 ezer autót értékesíthet, ami azt jelentené, hogy Muskék 10-20 ezerrel haladnák meg az idei évre kitűzött célt.

Ives kiemeli azt is, hogy egyre jobbak az elektromosautó-piac kilátásai, hiszen a várakozások szerint az EV-k teljes autóértékesítésben képviselt 3 százalékos aránya 2025-re már 10 százalékra nőhet. Ez a piaci dinamika pedig az elemző szerint aránytalan előnyt biztosíthat az EV kategória egyértelmű vezetőjének számító Teslának a következő években, különösen a kínai régióban, amely a Tesla összértékesítésének 40 százalékát adhatja 2022-re (feltételezve, hogy az értékesítés üteme fennmarad). Ives szerint a Tesla számára jelentős versenyelőnyt jelent a kínai Gigafactory a helyi versenytársakkal szemben, mint a Nio, a BYD, vagy az Xpeng.

Ives szerint, ha a kínai trendek fennmaradnak, akkor a Tesla elérheti a globálisan értékesített éves 1 millió autót 2022-re.

A Wedbush egyébként tartásra ajánlja a Teslát 715 dolláros 12 hónapos célárral, az optimista forgatókönyv szerinti céláruk pedig 1000 dollár. A nyitás előtti kereskedésben a Tesla ledolgozta a korábbi esést, és 1 százalékos pluszban várja a nyitást, míg idén már közel 700 százalékot ralizott a papír.

tesla

(MarketWatch)

Címlapkép: Mario Tama/Getty Images

joe biden telefon
joe biden usa
GettyImages-1206147315
koronavírus 3D dimenzió
putyintelefon
pfizervakcina
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
GettyImages-1206147315