Előfizetői tartalom

Melyik magyar részvényt vegyük idén?

Portfolio
A magyar tőzsde kifejezetten jól teljesített az év utolsó két hónapjában és több mint 30 százalékkal került feljebb, így az évet végül 8,6 százalékos mínuszban zárta a BUX. A magyar blue chipek közül az OTP, a Mol és a Richter árfolyama is masszívan emelkedett, de novemberben a Magyar Telekom is ralizott egyet. Az elemzők optimisták a nagyvállalatok tekintetében, de a felértékelődési potenciált és a technikai képet illetően azért vannak eltérések. Azonban nem csak a blue chipekre érdemes odafigyelni, hiszen egyre több a jó fundamentális sztori a mid-capek között is, mint amilyen az Alteo, az AutoWallis, a Masterplast, a Rába vagy a Waberer's. Megnéztük, hogy mi a sztori, mit gondolnak az elemzők, és azt, hogy mit mutat a technikai kép.

Magyar blue chipek Eltérő okok miatt, de mind a négy nagyobb magyar blue chip esetében jók a kilátások az idei évre. Az OTP és a Mol részvényeit a javuló gazdasági környezet közepette az optimistára forduló szektorhangulat húzhatja felfelé. A Richter és a Magyar Telekom esetében is kifejezetten optimisták az elemzők, és ez tükröződik is a kijelölt célárfolyamokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés