Előfizetői tartalom

Mínuszban fejezte be a napot Amerika

Portfolio
Emelkedni tudtak pénteken az amerikai vezető indexek, leginkább annak örülhettek a befektetők, hogy Joe Biden megválasztott elnök jelezte, hogy e hét csütörtökén ezermilliárd dolláros méretű gazdaságélénkítő csomag tervét fogja bejelenteni. Európában továbbra is zajlanak a koronavírus-oltások, az Európai Bizottság további 300 millió adag koronavírus elleni oltóanyag beszerzéséről egyezett meg a Pfizer és a BioNTech vállalatokkal pénteken, illetve egyre több helyen üti fel a fejét az agresszívabb brit vírustörzs, több országban is szigorításokra lehet számítani. Az ázsiai tőzsdéken ma többnyire jó hangulatban telt a kereskedés, Európában azonban kimondottan rossz hangulatban nyitottak a vezető indexek, feltehetőleg korrekció zajlik a börzéken. A délutáni órákban még rosszabbra fordult a közhangulat, a legtöbb ország vezető indexe lejjebb került a kereskedésben, felülteljesítenek valamelyest a régiós indexek. Kimondottan rossz hangulatban kezdte a kereskedést Amerika is, mindhárom vezető index több, mint 1 százalékkal került lejjebb a piacnyitásban, zárásra a Dow Jones Index 0,3, az S&P 500 0,7, a Nasdaq 1,3 százalékkal került lejjebb.

2021. január 11. 22:03 Megosztás Mínuszban fejezte be a napot Amerika A vezető amerikai indexek közül a Dow Jones Index végül 0,3, az S&P 500 0,7, a Nasdaq 1,3 százalékos eséssel fejezte be a napot.  Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. Ennyi volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés