Előfizetői tartalom

Schiff: a bitcoin a bolondok aranya, bolond, aki megveszi

Portfolio
Az Euro Pacific Capital vezető közgazdásza, Peter Schiff a bolondok aranyának nevezte a bitcoint, szerinte a kriptodevizát sokan azért tartják, mert úgy gondolják, hogy egy nap „valódi pénzként” fog működni, ez azonban nem fog bekövetkezni, mivel nem felel meg a pénz definíciójának, nem rendelkezik saját értékkel.

Peter Schiff azt mondta, hogy: A bitcoin a bolondok aranyának a legutóbbi változata, és mindenki, aki megveszi az szintén bolond. A tőzsdeguru szerint azok, akik magas árfolyamon tudták eladni a bitcoint a mostani hatalmas emelkedés után, azok csak olyanoknak adták el, akik még nem jöttek rá arra, hogy nincs értéke. Érvelése szerint a bitcoint sokan azért tartják, mert úgy gondolják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés