Előfizetői tartalom

Jöhetnek az orosz és a kínai vakcinák? - Itt van minden, amit érdemes tudni róluk

Portfolio
Az elmúlt napok kormányzati nyilatkozatai alapján úgy tűnik, nem biztos, hogy kivárjuk a nyugati koronavírus-vakcinák érkezését, megkezdődhet az oltóanyag beszerzése más forrásokból, szóba jöhetnek az orosz és a kínai vakcinák is. Összegyűjtöttük, hogy mit érdemes tudni ezekről az oltóanyagokról, hogy milyen technológiával készülnek, hol alkalmazzák őket és milyen hatásossági számokat mutatnak az eddigi tesztek.

Elkezdődtek az oltási programok a világban, de a koronavírus-vakcináért folytatott versenyfutásnak még koránt sincs vége, a gyártási kapacitások és a logisztikai nehézségek miatt ugyanis a vártnál lassabban halad a vakcináció a világban. Európában egyelőre a Pfizer és a Moderna vakcinája kapta meg a sürgősségi engedélyeket, a következő pedig az AstraZeneca lehet a várakozások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés