Előfizetői tartalom

Elkezdődött a jelentési szezon a techóriásoknál - Jó hírt hozott az első fecske

Portfolio
Nagyot lendített a világjárvány a Microsoft cloud üzletágán, ez 2020 utolsó negyedévére is kitartott, folytatódott a cloud szolgáltatások bevételeinek dinamikus növekedése az amerikai szoftveróriásnál - derült ki a társaság gyorsjelentéséből. A globális chiphiány ellenére megugrottak az Xbox-értékesítések a karácsonyi időszakban és a LinkedIn hirdetési bevételei is lassan a válság előtti dinamikával növekszenek. Mindezeknek köszönhetően Microsoft kétszámjegyű bevétel-és profitnövekedést könyvelt el a lezárt időszakban és az elemzői várakozásokat is felülteljesítette, így jól fogadták a befektetők a gyorsjelentést, a részvények árfolyama emelkedett a zárás utáni kereskedésben. A Microsoft negyedéves eredményei azért is kaptak kiemelt figyelmet a befektetők körében, mivel az amerikai techóriások közül elsőként jelentett és a következő napokban követik a többiek.

Várt feletti számok Kellemes meglepetést okozott tegnap, az amerikai tőzsde zárása után közzétett negyedéves gyorsjelentésével a Microsoft, minden szinten felülteljesítette az elemzői várakozásokat a társaság és nem is elhanyagolható mértékben, az egy részvényre jutó eredmény például több mint 23 százalékkal haladta meg az elemzői konszenzust.  Mind a bevétel, mind...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés