Előfizetői tartalom

Először rakétákat, most kriptodevizákat küld a csillagok közé Elon Musk

Portfolio
Tegnap új történelmi csúcsra emelkedett a bitcoin árfolyama, miután a Tesla bejelentette, hogy 1,5 milliárd dollárért vásárolt a kriptopénzből és a közeljövőben el fogja fogadni, mint fizetőeszközt a termékeiért, tehát akár már bitcoinból is fogunk tudni elektromos autót venni, ami komoly legitimációt jelent a kriptopénz számára, hiszen ilyen szintű lépést a mainstream elfogadással kapcsolatban talán utoljára a PayPaltól láttunk, amely tavaly októberben jelentette be, hogy a felhasználóinak megengedi a bitcoin adásvételét is. Azt is jelezték, hogy az idei évtől már akár vásárlásra is felhasználhatják majd a számlatulajdonosok (átválthatják hagyományos devizára, a PayPal pedig továbbadja a bitcoint egy külső félnek) a kriptót. A hír súlyának megfelelően felrobbant tegnap a bitcoin árfolyama, és több mint 20 százalékot ralizott, az emelkedés pedig ma még tovább folytatódott, így továbbra is úgy tűnik, hogy a bitcoin az elmúlt egy év egyik, ha nem legjobb befektetése.

Mi történt eddig? Az elmúlt szűk egy évben óriásit ralizott a bitcoin, a koronavírus miatt tavaly márciusban kialakult tőzsdei eladási hullámban 4410 dollárig esett az árfolyam, jelenleg pedig már 47 900 dolláron állnak a jegyzések, tehát kevesebb, mint egy év alatt több mint 10-szeresére emelkedett az árfolyam. A bitcoin árfolyamának meredek emelkedésében több tényező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés