Előfizetői tartalom

Tiltott piacbefolyásolás a magyar tőzsdén, pénzbírság és feljelentés jött az MNB-től

Portfolio
Az MNB 9 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki egy magánszemélyre, aki tiltott piaci manipulációt valósított meg egy Prémium tőzsdei kategóriába tartozó részvénnyel kapcsolatban, egy BUX-tag manipulálásáról van szó. A felügyelet a büntetés mellett megtiltotta számára, hogy ismételten megsértse a szabályokat. Az érintett magánszemély több egymást követő kereskedési napon félrevezető képet alakított ki tranzakcióival az értékpapír forgalmáról, illetve keresletéről.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalból – a hozzá érkezett bejelentéseket is figyelembe véve – piacfelügyeleti eljárást folytatott egy magánszeméllyel szemben. A vizsgálat azt tekintette át, hogy a befektető egyes tőzsdei ügyletei kapcsán sérültek-e a piaci visszaélések tilalmára vonatkozó európai uniós (MAR) rendelkezések. A magánszemély 13 – szinte összefüggő –...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés