Előfizetői tartalom

Száguld a brit tőzsde, remek a hangulat a piacokon

Portfolio
Mérsékelt mozgásokat láthattunk a múlt héten a vezető tőzsdéken, Európában inkább lejjebb kerültek az indexek, míg a tengerentúlon enyhe emelkedés volt a jellemző – Amerikában végül új csúcson fejezte be a hetet a Dow Jones és a Nasdaq is, az emelkedés részben az újabb körös mentőcsomaggal kapcsolatos várakozásoknak. Ma nem nyitnak ki a tengerentúli tőzsdék, ugyanis az eredetileg George Washington születésnapjára megemlékező Presidents’ Dayt ünneplik országszerte.  A héten tovább pörög a gyorsjelentési szezon, az amerikai cégek mellet az európai, azon belül egyes magyar nagyvállalatok negyedik negyedéves teljesítményével is megismerkedhetünk. Az ázsiai tőzsdéken ma kiváló hangulatban telt a kereskedés, a Japán Nikkei 1990 óta nem látott szinteken fejezte be a kereskedést. Kimondottan jó hangulatú piacnyitást láthatunk ma Európában is, a legtöbb ország vezető börzéje feljebb került a nyitásban, a magyar börze a koradélutáni órákban is az élmezőnyben szerepelt, a kereskedés vége felé azonban valamelyest visszaesett a BUX Index teljesítménye a többi indexhez képest. Több, mint 2 százalékos emelkedésével a görög börze mellett a brit tőzsde tekinthető a mai nap sztárjának.

2021. február 15. 17:01 Megosztás Jó napot zárt a magyar tőzsde A BUX index végül 1,1 százalékos pluszban fejezte be a napot, ami elsősorban a Mol és a Richter remek teljesítményének volt köszönhető: előbbi 1 százalékkal került feljebb, míg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés