Előfizetői tartalom

Jelentős céláremelés érkezett a Richterre, tépik a részvényeket a befektetők

Portfolio
Mai elemzésében az Erste jelentősen megemelte a Richterre vonatkozó célárát, a korábbi 7 650 forintról 9 805 forintra. Ennek fő oka, hogy egyrészt a Vraylar készítmény értékesítései magasak lehetnek a jövőben, másrészt a cég a nőgyógyászati portfólió megújításán dolgozik, ami szintén emelheti a bevételeket. Az idei és a jövő évi eredmények pedig 100 milliárd forint körül alakulhatnak a korábban becsült 85-86 milliárd forint helyett az Erste szerint. A befektetők pozitívan reagáltak a hírekre, és a gyógyszercég papírjai közel 3 százalékot raliztak, amivel új történelmi csúcsra is értek a részvények.

A Richter papírjai a délelőtti órákban mérsékelten emelkedtek, majd dél körül alaposan megtépték a befektetők a részvényeket, és már 3 százalék feletti pluszban is álltak, mielőtt mérsékelten lefelé korrigáltak volna, de még így is 2 százalék feletti az emelkedés. Az árfolyam így jelenleg 8 805 forint, ami ha így maradna, akkor újabb történelmi csúcs lenne. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés