kína
Üzlet

Őrület a kínai mozikban, itt egy kis ízelítő, mi jön a lezárások után

Portfolio
Nagyot raliztak kedden a kínai mozirészvények Hongkongban, miután a mozipénztárak több mint 6 milliárd jüanos (929,63 millió dollár) bevételrekordot állítottak fel a február 11-én kezdődő héten azt követően, hogy a Holdújév kezdetén valósággal megrohamozták a mozikat a fogyasztók.

A Maoyan Entertainment online jegyértékesítő platform által összeállított adatok szerint ez meghaladta a korábbi 5,9 milliárd jüanos rekordot, amelyet 2019-ben, ugyanezen ünnepi időszakban állítottak fel, és nem mellesleg teljes helyreállást is jelent a koronavírus okozta tavalyi visszaesés után.

Miután januárban a koronavírusos esetek száma újra emelkedni kezdett, a járvány megfékezése érdekében a helyi hatóságok igyekeztek visszatartani az embereket attól, hogy az ünnepekre a szülővárosukba utazzanak. Egyes hatóságok, például Sanghajban, még ingyenes mozijegyeket is biztosítottak, hogy ösztönözzék az embereket arra, hogy maradjanak a lakókörzetükben az ünnepek alatt.

A pekingi mozik reggel 8-tól hajnali 3-ig vannak nyitva a fiatalabb fogyasztók bevonzása érdekében, miközben a kihasználtságot a rendelkezésre álló férőhelyek felére korlátozták a megfelelő távolságtartás elősegítése érdekében – közölte a kínai People's Daily.

A 6 milliárd jüanos rekord „a kínai filmipar erőteljes lendületét” tükrözi - közölte az újság hétfőn a Weibo közösségi média platformon.

A mozirészvények kedden nagyot emelkedtek Hongkongban, miután az ünnepi szünet után ma ismét volt kereskedés a tőzsdén. Az IMAX China Holding részvényei több mint 34 százalékkal emelkedtek,

míg az Alibaba Pictures Group 35 százalékkal került feljebb,

és a Maoyan Entertainment pedig közel 10 százalékot ralizott.

A kínai filmipar 2020-ban komoly veszteségeket szenvedett a COVID-19 járvány miatt, de a pénztárak újból felpörögtek, miután a mozik júniusban megnyíltak a 6 hónapos lezárást követően, és a járványt sikerült visszafogni, az utazási korlátozásokat pedig enyhítették.

Címlapkép: VCG/VCG via Getty Images

master
persely, penz
kásler miklós
orvos kórház egészségügy doktor
bull
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
master