btc
Üzlet

Vérengzés a kriptopiacon, beszakadt a bitcoin

Portfolio
Tovább folytatódik a bitcoin zuhanása ma, ami magával rántott az egész kriptodeviza piacot is, 10-20 százalékos esést látunk a legnépszerűbb kriptopénzek árfolyamában.

Óriási öntés indult hétfőn a bitcoin piacán, a kriptodeviza árfolyama 17,1 százalékos mínuszban is jár, majd ma tovább eszkalálódott az esés és egészen 44 892,6 dollárig folytatódott, ami két nap alatt 21,8 százalékos zuhanásnak felel meg. A mai eséssel együtt közel 175 milliárd dollárt veszített a piaci kapitalizációjából a bitcoin ahhoz képest, hogy múlt pénteken először lépte át az 1000 milliárd dollárt a kriptodeviza teljes piaci értéke.

btc

Hogy mi váltotta ki a bitcoin esését, arról itt és itt írtunk részletesebben. Az meghúzódó okok közül néhány fontosabb a következő:

  • Egyrészt már jó ideje érett a korrekció, hiszen az elmúlt durván két hétben folyamatosan túlvett volt a bitcoin, az RSI a napi grafikonon lényegében hetek óta a 70-es határérték felett áll, és bár a mostani esést követően 56 pont közelébe csökkent az indikátor értéke a napi charton, hosszabb időtávokon továbbra is túlvettség látszik.
  • Janet Yellen, az Egyesült Államok pénzügyminisztere negatív kijelentéseket tett a bitcoinnal kapcsolatban, a volt Fed-elnök azt írta, hogy a bitcoin nem széles körben használt tranzakciós mechanizmus, és a kriptodeviza extrém módon nem hatékony módja a tranzakciók végrehajtásának, mivel a tranzakciók megvalósításához felhasznált energia megdöbbentően sok.
  • Az elmúlt hónapokban meredeken emelkedett a magas tőkeáttétellel nyitott pozíciók aránya a kriptodevizák piacán, az árfolyamok esésével ezeket a pozíciókat egymás után likvidálták, ez a hatás is begyorsította az esést.

A bitcoin magával rántotta az egész kriptodeviza piacot is, az ether árfolyama például 1355 dollárig esett a korábbi csúcsáról, ami 33,7 százalékos mínusznak felelt meg. A napon belüli mélypontól azért visszahúzták az árfolyamot, jelenleg 13 százalékos az esés mértéke.

eth

A harmadik legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező binance coin árfolyama 46,6 százalékot zuhant a múlt pénteki csúcsához képest, de a mai esés egy részét sikerült ledolgoznia az árfolyamnak, jelenleg 13 százalékos a mínusz.

bnb

Címlapkép: Dan Kitwood/Getty Images

GettyImages-1211246441 (1)
Angela Merkel jogallamisag veto magyarorszag lengyelorszag 201119
párizs_getty_stock
európai bizottság brüsszel eu európai unió

Alapblog S&P500, te drága

A P/E ráta a részvények árazottságának egyik legismertebb mérőszáma. Azt mutatja meg, hogy a jelenlegi vállalati...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
GettyImages-1211246441 (1)