Előfizetői tartalom

Újabb katasztrófára készül a sztárbefektető, aki rommá kereste magát a koronavírus-járvány alatt

Portfolio
A legendás befektető, Bill Ackman, még tavaly hívta fel magára a figyelmet azzal, hogy a koronavírus-járvány kitörése előtt kötött néhány ügyletet, amin később rommá kereste magát, gyakorlatilag 100-szoros nyereséget ért el. Ezúttal úgy gondolja, hogy egy inflációs sokk és a kamatok meglepetésszerű emelkedése okozhat majd pánikot a piacokon, így már fel is készült erre az eshetőségre, és figyelmeztette a többi befektetőt is a lehetséges veszélyekre.

Bill Ackman már tavaly is bebizonyította, hogy remek megérzései vannak, akkor még a koronavírus-járvány kitörése előtt kötött biztosításokat különböző kötvényindexekre arra az esetre, ha nagyon elszállnának a hitelkockázatok. Ezekre az ügyletekre a befektetési alapja 27 millió dollárt fizetett ki, majd a járvány berobbanása utáni pánikban 2,6 milliárd dollár nyereséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés