Előfizetői tartalom

Dézsából öntik a pénzt a gazdaságra, érkezhet az újabb üzemanyag a bitcoin-vonathoz

Portfolio
Múlt héten az amerikai kongresszus elfogadta az 1900 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagot, amelyet Joe Biden idő előtt alá is írt. Sokan számítanak arra, hogy a korábbiakhoz hasonlóan most is a pénz egy része a tőkepiacokra fog kerülni, hiszen a lakosság a járványhelyzet miatt lényegében nem képes azt elkölteni, így inkább megtakarításra fordítja. A nagy kérdés viszont az, hogy mely befektetési eszközök piacára fog megérkezni az addicionális tőke.

Joe Biden hétfőn bejelentette, hogy a következő 10 napon belül 100 millió stimulus csekk fog az amerikai lakossághoz kerülni, a nagy kérdés pedig az, hogy a tőke merrefelé fog elindulni. A BofA szerint a pénz nagyrészt a magasabb jövedelemmel rendelkező háztartásokhoz fog kerülni, és az emberek nem fogják azt elkölteni, hanem inkább megtakarítják, például részvényallokáció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés