Előfizetői tartalom

Kapott egy pofont a befektetőktől az olaj, esnek az árak

Portfolio
Már jó ideje nem lehetett látni nagyobb esést az olajárban, hiszen november eleje óta szinte folyamatos volt az emelkedés, bár januárban volt egy kisebb oldalazás, majd február végén is elbizonytalanodtak a piaci szereplők az olajkartell szokásos havi ülése előtt. Most azonban több kedvezőtlen hír is érkezett egymás után, ami jelentősen lefelé küldte az olajárakat.

A mai kereskedésben a Brent árfolyama 3,7 százalékkal került lejjebb hordónként 65,6 dollárra, míg a WTI típus közel 4 százalékkal 61,9 dollárra esett le. Az év eleje óta azonban még így is több mint 25 százalékos emelkedés látható. A mostani gyengélkedésnek több oka is van: Egyrészt az amerikai Energia Információs Ügynökség (EIA) adatai alapján az olajkészletek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés