Előfizetői tartalom

Estek az amerikai tőzsdék a jegybankelnök útmutatását követően

Portfolio
Estek az amerikai részvényindexek részben annak hatására, hogy bizonytalanok a piaci szereplők a kötvényhozamokkal és az inflációval kapcsolatban. Az irányadó tengerentúli tőzsdék gyenge teljesítményében az is szerepet játszhatott, hogy az amerikai pénzügyminiszter és a Fed elnöke mai meghallgatásán úgy nyilatkozott, hogy az amerikai gazdaságnak további segítségre van szüksége a talpra álláshoz. A Biden-adminisztráció pedig eközben egy újabb 3 ezer milliárd dolláros pénzügyi tervet készíthet elő a New York Times értesülései szerint, amelyet ezúttal az infrastruktúra fejlesztésére és a klímaváltozás elleni harcra fordítanának többek között. Az ázsiai piacokon többnyire lefelé korrigáltak a részvényindexek és az európai tőzsdéken is többnyire esések láthatóak. A BUX-index mínuszban fejezte be a napot, ami részben annak köszönhető, hogy a jegybank az inflációs kockázatok erősödésére számít.

2021. március 23. 21:45 Megosztás Az eladók diktáltak a tengerentúlon Kedden kivétel nélkül estek a meghatározó amerikai részvényindexek: az S&P 500 értéke közel 0,8 százalékot, a Dow Jones értéke 0,9 százalékot, míg a Nasdaq értéke 1,1 százalékot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés