Előfizetői tartalom

Történelmi felvásárlást hajthat végre az OTP

Az OTP néhány éve komoly versenyben volt azért, hogy megszerezze az egyik legnagyobb szlovén pénzintézetet, a Nova KBM-et, végül azonban egy private equity cég, az Apollo lett a befutó 250 millió eurós vételárral. A Reuters úgy tudja, hogy az OTP újra megpróbálkozna a szlovén bank megvásárlásával, ami azonban most már jóval nagyobb falat lenne, mivel időközben az Apollo 444 millió euróért megvásárolta a harmadik legnagyobb szlovén bankot, az Abankát, amely összeolvadt a Nova KBM-mel, az egyesült pénzintézet közel könyv szerinti értéken, vagyis egymilliárd eurón kelhet el. Ha létrejön a tranzakció, az az OTP történetének legnagyobb összegű bankvásárlása lehet.

Szlovéniában vehet bankot az OTP Az OTP Szlovéniában vásárolhat bankot, a Reuters úgy tudja, hogy a Nova KBM-et veheti meg annak nagytulajdonosától, az Apollo nevű private equity cégtől. A Reuters úgy tudja, hogy közel egymilliárd euró lehet a vételár. Az OTP már jelen van Szlovéniában, a Nova KBM megvásárlásával piacvezető lehetne. Az OTP évekkel ezelőtt megvette volna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés