Előfizetői tartalom

Aegon-ügy: kiakadtak a hollandok, a CIG Pannónia lehet az egyik új befutó

Portfolio
Diplomáciai úton aggodalmának adott hangot a holland kormány az Aegon Magyarország adásvételének magyar állami megvétózása miatt – írja a Bloomberg, amely szerint a Vienna Insurance Group elutasítása után a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó CIG Pannónia a lehetséges kérők között található. A Portfolio becslései szerint 100-150 milliárd forintot érő Aegon Magyarország megvásárlásához azonban a CIG Pannónia kevés lehet, nála jóval nagyobb tulajdonostárs(ak) bevonása válhat szükségessé.

A holland kormány diplomáciai csatornákon kommunikált az ügyben a magyar kormánnyal, ám ezt a meg nem nevezett forrásokra alapozott értesülést sem a magyar hatóságok, sem az eladó Aegon, sem pedig a vételtől eleső Vienna Insurane Group nem kommentálta a hírügynökségnek. A magyar kormány április elején vétózta meg a holland tulajdonban lévő Aegon Magyarország értékesítését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés