Előfizetői tartalom

Hat hónapot csúszik a Tesla német gyárának indulása

Portfolio
  Az eredetileg tervezett július helyett csak az év végén kezdődhet meg a termelés a Tesla németországi gyárában – írja az Automobilwoche autóipari szaklap. Az amerikai cégnek a hírek szerint meggyűlt a baja az európai engedélyezéssel, de állítólag dolgozókat is nehezen tudnak toborozni és egyelőre a szakszervezettel sem kezdtek tárgyalásokat.

Az Automobilwoche cikke szerint maga Elon Musk adott hat hónap haladékot a Berlin közelében épülő Gigafactory befejezésére, így csak az év végén indulhat el a termelés. Az eredeti elképzelések szerint már júliustól termelni kellene a gyárnak, azonban menetközben a Tesla bejelentette, hogy egy különálló akkumulátorgyárat is épít az üzem mellett, ez pedig több hónapos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés