Előfizetői tartalom

Leszakadt a forint! Meddig erősödhet még?

Nagyot erősödött a forint az utóbbi hetekben, a mozgás az elmúlt napokban gyorsult be, ami mögött részben az áll, hogy a befektetők elkezdték árazni az MNB esetleges kamatemelését, a várható jegybanki szigorításról beszélt nemrég Virág Barnabás, a jegybank alelnöke is. De mi várható most a forintnál a következő hetekben? Meddig erősödhet még a magyar fizetőeszköz? Ezt vizsgáltuk meg közelebbről.

A forint további alakulásáról fogunk beszélni csütörtök esti webináriumunk során is. A részletek itt találhatóak.

A forint erősödéséről - amely az EURHUF árfolyamban értelemszerűen csökkenést jelent - pénteken is írtunk, jelezve hogy komoly mozgások zajlanak a piacon. Ezt a változást Virág Barnabás, MNB alelnök nyilatkozata gyorsította fel, aki egyértelművé tette hogy a jegybank komolyan veszi az inflációs kockázatokat és kilátásba helyezte egy esetleges közeljövőben történő kamatemelés lehetőségét. Egy igazán gyenge és billegő deviza esetén azonban ez még édeskevés lehetne ahhoz, hogy valódi verbális intervenciót jelentsen, és talán csak pár héttel ezelőtt sem lett volna elegendő. A mostani hangulat azonban már nem ugyanaz, mint akárcsak márciusban volt.

Feltámadt az étvágy a marhapörköltre

Erről szól még a cikk:

  • Hol vannak a következő támaszok a forint esetén?
  • Mennyire nagy a túladottság?
  • Mi a helyzet a dollárral szemben?
  • Most is jönnek-e velünk a lengyelek?
  • Megmarad-e a cseh korona vezető szerepe?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés