Előfizetői tartalom

Rángatják a tőzsdéket, nagyot fordult a bitcoin

Portfolio
Alaposan elromlott a hangulat a világ tőkepiacain, ráadásul szélesebb piaci esést látunk, eladói nyomás alá kerültek az európai és az amerikai részvények, több nyersanyag és az elmúlt hónapok nagy sztárjai, a kriptovaluták is, utóbbiaknál nem ritka a 20-30 százalékos esés sem, ami azután következett be, hogy Kínában megtiltották a pénzintézeteknek, hogy kriptovalutákkal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtsanak az ügyfeleknek. A kora délutáni órákban még inkább felgyorsult az esés, két számjegyű mínuszokat láthattunk mind a bitcoin, az ethereum és a dogecoin jegyzéseinél is. A mai piaci pánik csúcspontján több mint ezer milliárd dollárral csökkent a kriptoeszközök teljes piaci értéke. Az amerikai tőzsdezárás idejére valamelyest megnyugodtak a kedélyek, csökkent az eladói nyomás.

2021. május 19. 22:09 Megosztás Barátságosabb zárás Barátságos lett a zárás az amerikai tőzsdéken, a Dow Jones 0,5, az S&P 500 pedig csak 0,3 százalék mínuszban zárt a napon belüli nagyobb mínuszok után, a Nasdaq pedig nagy hajrával végül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés