Előfizetői tartalom

Történelmi bankvásárlást hajt végre az OTP, soha nem látott magasságokban az árfolyam

Portfolio
Soha nem volt még ilyen magas az OTP árfolyama korábban, amely már közel 16 ezer forinton áll, és a Budapesti Értéktőzsde legjobban teljesítő papírja volt májusban is. Tegnap érkezett a hír, hogy az OTP megállapodott a második legnagyobb szlovén bank megvásárlásáról, amellyel így Szlovénia vezető bankja lesz. Emellett azonban számos kedvező fejlemény történt az elmúlt hónapokban, amelyek történelmi csúcsra segítették az árfolyamot, többek között az MNB lehetséges kamatemelése, a kedvező magyar GDP-adat, illetve a hazai átoltottság magas aránya. Ez pedig meglátszik a bank átlagos célárán is, amely folyamatosan fölfelé kapaszkodik tavaly ősz óta.

Történelmi csúcson az árfolyam Az OTP Bank árfolyama ma 2 százalékkal került feljebb 15 940 forintra, így év eleje óta már közel 20 százalékos pluszban állnak a részvények. Az elmúlt egy évet tekintve pedig már több mint 50 százalékos az emelkedés. Korábban még nem járt ennyire magasan a bank árfolyama, az előző csúcs még 2019 decemberéből származik, akkor 15 850...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés