Előfizetői tartalom

Marakodnak a nagyhatalmak, megszólaltak az elemzőházak az olajárakkal kapcsolatban

Portfolio
Július elején tartotta meg szokásos havi találkozóját az olajkartell, ahol előzetesen arra lehetett számítani, hogy további lazítások jönnek majd, és ennek eredményeként még több olaj érkezhet a piacra. A tárgyalások azonban nem a várakozásoknak megfelelően alakultak, és végül megállapodás nélkül értek véget. Mindeközben pedig a nagyobb elemzőházak is közzétették friss kilátásaikat az olajárakkal kapcsolatban.

A július eleji találkozón az OPEC+ tagországok abban állapodtak meg, hogy augusztustól decemberig minden hónapban napi 400 ezer hordóval emelnék meg az össztermelést. Emellett azonban abban is szerettek volna dűlőre jutni az olajnagyhatalmak, hogy a jövő áprilisban lejáró olajtermelési megállapodást kitolják 2022 végéig az eddig is érvényben lévő feltételek mellett. A tagok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés