Előfizetői tartalom

Viharos idők jönnek – Bitcoint, aranyat vagy valami mást kell most venni?

Portfolio
Az elmúlt néhány hónap nem volt könnyű sem az arany, sem a kriptovaluták befektetőinek. Előbbi valójában már tavaly augusztus óta gyengélkedik, míg utóbbiak árfolyama gyakorlatilag megfeleződött április óta. Egyre több jel utal azonban arra, hogy a gazdasági kilábalás üteme lassulhat, illetve az is elképzelhető, hogy a magas infláció tartósabb lehet a korábban vártakhoz képest. Mit érdemes azonban vásárolni ebben a befektetési környezetben? Mi az, ami védelmet nyújthat az áremelkedés ellen? A Goldman Sachs szakértői ezekre a kérdésekre próbáltak választ adni friss elemzésükben.

Nehéz hónapok Az arany árfolyama az inflációs félelmek erősödésével párhuzamosan a március végi 1700 dollár / uncia körüli szintekről június elejére már 1900 dollár fölé emelkedett. Az amerikai jegybank pedig látva az egyre magasabb inflációs adatokat szigorúbb hangnemet ütött meg júniusi ülésén, bár egyelőre konkrét lépéseket nem tett. Ennyi is elég volt azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés