GettyImages-1211246429 (12)
Üzlet

Emelkedtek az amerikai tőzsdék

Portfolio
Erősödéssel zártak az amerikai tőzsdék. Kedvező hangulatban indult ma a kereskedés az Egyesült Államokban, mindhárom vezető részvényindex feljebb került, így folytatódik a tegnap is látott emelkedés. Az ázsiai piacokon vegyes teljesítmények voltak láthatóak, míg Európában szintén emelkednek a börzék, különösen a ciklikus részvények szerepelnek erősen. A bitcoin árfolyama visszapattant és már ismét 30 ezer dollár fölé került.

Erősödéssel zártak az amerikai tőzsdék

Pluszban zártak az amerikai tőzsdék, a vezető részvényindexek közül a Dow Jones 0,83 százalékkal, az S&P 500 0,82 százalékkal emelkedett, míg a Nasdaq 0,92 százalékkal került feljebb.

Pluszban zárt a BUX

A BUX index a kedvező nemzetközi hangulat mellett 0,55 százalékos pluszban fejezte be a napot, a magyar blue chipek közül az OTP 0,31 százalékkal, a Magyar Telekom 0,58 százalékkal került lejjebb, míg a Richter 0,79 százalékkal, a Mol pedig 2,08 százalékkal került feljebb.

Közel 5 százalékos mínuszban a Netflix részvényei

A Netflix részvényei már közel 5 százalékos mínuszban állnak ma, év eleje óta 6 százalékkal került lejjebb az árfolyam. A társaság gyorsjelentése felemásra sikerült, így ennek köszönhető a mai csúnya lefordulás. A cég előfizetőinek száma az elemzők által vártnál nagyobb mértékben nőtt, az Egyesült Államokban azonban csökkenő feliratkozószámról számolt be a Netflix.

Pluszban az amerikai tőzsdék is

Kedvező hangulatban nyitottak ma az amerikai tőzsdék is, ahol a hétfői pánikhangulat után már tegnap is raliztak a vezető részvényindexek, ma a Dow Jones 0,6 százalékkal, az S&P 500 0,5 százalékkal, míg a Nasdaq 0,3 százalékkal került feljebb. Érdemes kiemelni, hogy a 10 éves amerikai államkötvényhozamok továbbra is meglehetősen alacsony szinten állnak, jelenleg 1,27 százalékon, amit sokan annak a jeleként értelmeznek, hogy a gazdasági növekedés mértéke mégsem lesz annyira magas az Egyesült Államokban. Ma fontosabb makroökonómiai adatokra nem lehet számítani.

Kezdődik az olimpia - Milyen befektetésekkel lehet az eseményen pénzt keresni?

A pénteken kezdődő tokiói Olimpia több szempontból is egyedülálló lesz: ez lesz az első az ötkarikás játékok közül a második világháború óta, melyet nem az eredetileg tervezett időpontban tartottak meg, és ez lesz az első, melyen nem vehetnek részt nézők. A játékokon azonban nem csak a versenyzők és a sportfogadók, hanem a befektetők is nyerhetnek: az Equilor legfrissebb elemzésében azt vizsgálta, mely szponzorok lehetnek az Olimpia nyertesei és vesztesei.

Tovább a cikkhez

Új társaságot alapított az AutoWallis

Az AutoWallis új társaságot alapított AW Buda Property Kft. néven 100 százalékos tulajdoni részesedéssel.

Tovább a cikkhez

Nagyot mennek ma a légitársaságok részvényei

Jól teljesítenek ma is az európai tőzsdék, amelyek a hétfői pánikhangulatot követően már tegnap is mérsékelt pluszban fejezték be a napot. A vezető európai részvényindexek közül a CAC 1,4 százalékkal, a FTSE 1,1 százalékkal, míg a DAX 1 százalékkal került feljebb. Elsősorban a ciklikus részvények, mint a bankok, olajvállalatok, légitársaságok és autógyártók szerepelnek jól.

Különösen a légitársaságok raliznak ma, az IAG már közel 5 százalékkal, míg az easyJet mintegy 4 százalékkal került feljebb, de a Ryanair is 3,5 százalékos pluszban áll. A befektetők elsősorban a delta vírusvariáns terjedése miatt aggódtak, de most láthatóan kedvezőbb a kereskedési hangulat.

Miért vesz Soros György és Bill Gates Covid-tesztelő céget?

A Soros Economic Development Fund (SEDF) és a Bill & Melinda Gates Alapítvány által vezetett befektetői konzorcium megvásárolja a brit Covid-tesztelő vállalatot, a Mologicot, amely egy 10 perces koronavírus-tesztet fejlesztett ki, és amely leginkább a vírus kimutatására szolgáló mélynáthás kenetvizsgálatáról ismert.

Tovább a cikkhez

Ralizik ma az olaj, megjöttek a vevők

A hét elejei esést követően ma az olaj is magára talált és emelkedés látható a piacon. Az árfolyamot alapvetően az mozgatta lefelé, hogy az olajkartell tagországai a napokban megállapodtak egymással abban, hogy augusztustól minden hónapban napi 400 ezer hordóval emelik a termelésüket, amíg a korábbi megszorításokat teljesen ki nem vezetik. Emellett a delta vírusvariáns lehetséges következményei is aggasztották a befektetőket. A hosszabb távú fundamentumok azonban egyelőre kedvezőek, így a vevők is megjelentek ma.

A Brent árfolyama 2,3 százalékkal került feljebb 70,4 dollárra, idén 36 százalékos pluszban áll.

A WTI típus árfolyama ma 2,4 százalékos pluszban áll hordónként 68,5 dolláron, idén pedig több mint 40 százalékot emelkedett.

Kritikus ponthoz érkezett a gazdaság, hova érdemes tenni a pénzünket?

Az elmúlt hetekben gyengébben teljesítettek a ciklikus és értékalapú részvények, ami több tényezőnek is köszönhető, többek között a gazdasági növekedéssel és az inflációs kilátásokkal kapcsolatos kilátások megváltozásának, illetve a delta vírusvariáns terjedésének. Ez ahhoz vezetett, hogy a befektetők a portfóliójuk egy részét visszarotálták a technológiai és defenzív papírok felé. Sokakban felmerül a kérdés így, hogy érdemes-e még egyáltalán akkor bankok, autógyártók, légitársaságok vagy éppen energetikai cégek részvényeibe fektetni vagy jobb, ha maradunk az eddig bevált receptnél, és szoftvercégekbe meg egészségügyi vállalatokba tesszük a pénzünket. Ezt a kérdést vizsgálta meg közelebbről a Goldman Sachs friss elemzésében.

Tovább a cikkhez

Szigorít az EU a kriptovaluta-tranzakcióknál - Ezzel állítólag segítenék a kriptopiac fejlődését

A bitcoint vagy más kriptovalutákat átutaló vállalatoknak gyűjteniük kell a küldő és a címzett adatait, javasolták kedden az uniós döntéshozók az ágazat szabályozásának szigorítására irányuló legújabb erőfeszítések keretében.

Tovább a cikkhez

Pozitív nyitás az európai tőzsdéken

A nyitást követően többnyire feljebb kerültek az európai börzék, a vezető részvényindexek közül a DAX stagnál ugyan, de a FTSE 0,6 százalékkal, míg a CAC szintén 0,6 százalékkal emelkedett. Emellett feljebb került a spanyol, az olasz és belga tőzsde is.

Magukra találtak a kriptovaluták, a szakadék széléről táncolt vissza a bitcoin

Tegnap a tőzsdéken már jobb teljesítményeket lehetett látni a hétfői eladási hullámot követően, de a kriptovaluták csúnyán lefordultak, és a bitcoin benézett a kritikusnak mondható 30 ezer dolláros szint alá. Ma egyelőre azonban úgy tűnik, hogy kisebb késéssel ugyan, de a részvényindexek után a kriptovaluták is magukra találtak.

Tovább a cikkhez

Közel százmillió forintért vett 4iG-részvényeket a Manhattan Magántőkealap

Tovább vette a 4iG részvényeit a Jászai Gellérthez köthető Manhattan Magántőkealap.

Tovább a cikkhez

Emelkedik a BUX index a nyitást követően

A BUX index 0,1 százalékkal került feljebb a kereskedés megkezdése után, a magyar blue chipek közül a Richter és a Magyar Telekom árfolyama stagnál, míg a Mol 0,5 százalékkal, az OTP pedig 0,1 százalékkal került feljebb.

Vegyes nyitás jöhet Európában

  • Az amerikai tőzsdék a hétfői kedvezőtlen teljesítmények után tegnap raliztak egyet, a Dow Jones 1,62 százalékkal, az S&P 500 1,52 százalékkal, míg a Nasdaq 1,57 százalékkal került feljebb. A befektetők elsősorban amiatt aggódnak mostanában, hogy a delta vírusvariáns terjedése miatt lassulhat a gazdasági növekedés, de a keddi kereskedés alapján egyelőre megnyugodtak a piaci szereplők. Elsősorban a ciklikus részvények szerepeltek erősen, mint a sétahajós cégek vagy a légitársaságok.
  • Az ázsiai piacokon vegyes teljesítmények láthatóak, a Nikkei 0,6 százalékkal, a sanghaji részvényindex 0,7 százalékkal, míg az ausztrál tőzsde 0,9 százalékkal került feljebb. Ezzel szemben a hongkongi börze 0,6 százalékos, a Kospi pedig 0,4 százalékos mínuszban áll.
  • A határidős amerikai részvényindexek stagnálást vetítenek előre, míg a határidős DAX 0,2 százalékos mínuszban áll.
  • Ma nem érkeznek fontosabb makroökonómiai adatok sem itthon, sem külföldön.
  • Az olaj árfolyama 0,5 százalékkal került feljebb, a Brent ára így hordónként 69,2 dollár, míg a WTI típus 67,3 dollár. Az arany árfolyama unciánként 0,1 százalékkal került lejjebb 1808 dollárra.
  • A forint árfolyama gyengül, egy euró 359,6 forint, míg a dollár a 305,6 forintos szinten áll jelenleg.

Ma teszi közzé gyorsjelentését többek között a Coca-Cola és a Johnson&Johnson is.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Peter Juelich/Bloomberg via Getty Images

Itt a Revolut nagy dobása, már szállást is lehet foglalni az alkalmazásban

A Revolut kedden indította el a Stays nevű új funkcióját, amellyel a felhasználók az alkalmazáson keresztül foglalhatnak szállodai szobákat és egyéb szálláshelyeket. A Revolut ezzel olyan szolgáltatókkal versenyez, mint a Booking, az Expedia vagy a TripAdvisor. A fintech cég célja, hogy "szuperapplikációvá" váljon, amely több szolgáltatást kínál egy felületen keresztül.

Tovább a cikkhez
Budapesti Értéktőzsde
amerikai hadihajók
építkezés lakásépítés
SZG_9345
tálib vezetők
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Melyek a leginkább izgalmas és ígéretes részvények?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
SZG_9345