Mindenkit meglepett a Meki, pedig a koronavírus után újabb veszély leselkedik rá

Portfolio
Az előzetes várakozásoknál jobb eredményeket tett közzé szerdán a McDonald’s, mely elsősorban az éttermek újranyitásának köszönhette a jó számokat. Közben viszont már egy újabb tényező nehezíti a cég dolgát: egyre nagyobb a munkaerőhiány.

A jó második negyedéves számok hatására a McDonald’s vezetése az egész évre vonatkozó eredményvárakozásait is javította. A most vizsgált időszakban április és július között az étteremlánc eladásai 40%-kal ugrottak meg a járványügyi korlátozások enyhülésével, ezzel a forgalom meghaladta a koronavírus előtti, 2019-es számokat.

A jó eredmények ellenére a cég részvényei gyengültek szerdán, mivel a menedzsment továbbra is komoly kockázatokat lát a járvány esetleges erősödése miatt, különösen a delta variáns terjedését látják aggasztónak. Emellett a vezérigazgató kiemelte, hogy a járvánnyal tartósan megváltozhatnak a fogyasztói szokások.

További nehézséget okoz a munkaerőhiány, továbbra is kihívást jelent a McDonald’s számára, hogy betöltse a szabad pozíciókat az éttermekben, különösen Amerikában és Európában.  Emiatt az amerikai autós éttermekben a kiszolgálás három másodperccel hosszabb lett átlagosan.

A vezérigazgató kiemelte, hogy az éttermek 70 százaléka van jelenleg nyitva, de arra számítanak, hogy szeptemberre minden egységük újra működhet.

Címlapkép: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF