Előfizetői tartalom

A Fed kissé megfogta Amerikát, de így is szép kerek pluszokban zártak az indexek

Portfolio
Az amerikai tőzsdéken kedvezően alakul egyelőre a hangulat, mindhárom vezető részvényindex emelkedett nap közben. Az indexek a Fed közleményének hatására rákapcsoltak, majd Powell szigorú hangeme után a kamatdöntés előtti szintre süllyedtek vissza, de ezzel együtt is szép kerek pluszban zárták a napot. A befektetők átmenetileg megnyugodtak a kínai ingatlanpiaci eseményekkel kapcsolatban, és elsősorban az amerikai jegybank ma esti kamatdöntő ülésére figyeltek. Az ázsiai piacokon felemás kép volt látható, míg Európában szintén emelkedtek nap közben a börzék, az összes nagy index pluszban fejezte be a napot. Elsősorban a ciklikus részvények teljesítenek jól, mint például az autógyártók, a bankok és az olajtársaságok. A magyar tőzsde közel 1 százalékos pluszban fejezte be a napot.

2021. szeptember 22. 22:09 Megosztás 1% Ennyit emelkedett mindhárom fontos amerikai tőzsdeindex. A Fed közleménye után úgy nézett ki, hogy további lendületet vehetnek a piacok, amelyek a kamatdöntés ismertetése előtt kevéssel 1% felett álltak,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés