Előfizetői tartalom

Sorra teszi tönkre a brit lakossági szolgáltatókat a gázár emelkedése

MTI
Egymás után mennek csődbe a brit lakossági energiaszolgáltatók a földgáz rekordmagasságokban járó nagybani beszerzési ára miatt. Szerdán egyszerre két szolgáltató, az Avro Energy és a Green Supplier Limited jelentett csődöt. Az előbbinek 580 ezer, az utóbbinak 250 ezer lakossági fogyasztója van, vagyis a két cég összeomlása 830 ezer fogyasztót érint.

A csődbe ment szolgáltatók ügyfelei nem maradnak gáz- és áramszolgáltatás nélkül, mivel a brit energiaszolgáltatási törvény alapján folyamatos ellátásukat biztosítani kell addig is, amíg az országos energiafelügyeleti hatóság (Ofgem) kijelöli új szolgáltatóikat. A legutóbbi időszakban hat kisebb lakossági energiaszolgáltató vált fizetésképtelenné Nagy-Britanniában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés