Előfizetői tartalom

Friss adatok érkeztek a harmadik oltás hatékonyságáról

Portfolio
Számos országban ismét fellobbant a koronavírus-járvány a delta variás terjedése miatt, ezért a harmadik oltás kérdése sürgetővé vált, ahogy a vakcinák nyújtotta immunitás idővel múlni látszik. A neves orvosi lapban, a The Lancetben megjelent egy friss izraeli vizsgálati eredmény, amely a harmadik oltás hatásosságát mérte fel a Pfizer/BioNTech-vakcina esetén.

A tanulmány az izraeli lakosság felét lefedő egészségügyi szolgáltató, a Clalit Health Services adatait vizsgálta 2020. július 30 és 2021. szeptember 23 között. A vizsgálatba 1 158 269 főt vontak be, a háromszor oltott személyek és a kontrollcsoport is 728 321 főt tartalmazott. A medián életkor 52 év volt, a nők aránya 51 százalék. A harmadik oltást legalább a második...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés