Tiktok shutterstock
Üzlet

Egyre többen mondanának fel a munkahelyükön a TikTok miatt

Portfolio
Tízből egy európai polgár még a munkahelyét is hajlandó lenne otthagyni a következő hat hónapban, hogy közösségi média és kereskedelmi platformokon keresse meg a kenyerét - mutatja a Morgan Stanley felmérése.

A Morgan Stanley szerint a szakértők arra számítottak, hogy a járvány háttérbe szorulásával és a munkáltatók rugalmassá válásával az alkalmazottak visszatérnek majd a régi életmódjukhoz, az új felmérés – amiben 12 500 főt kérdeztek meg - azonban egészen mást mutat.

A régóta fennálló munkaerőhiány megnehezíti az európai országok gazdasági kilábalását, a bérinfláció pedig továbbra is fennáll majd, ha a munkahelyi felmondások üteme – amely a vírust követően gyorsult fel igazán – nem mérséklődik.

Háromból egy megkérdezett európai nyilatkozott úgy, hogy már keres némi pénzt a különböző közösségi média felületeken – például a TikTokon gyártott tartalmakon, vagy a kereskedelmi platformokon eladott árukon, de vannak, akik NFT-vel is kereskednek. Tízből egy megkérdezett pedig akár a munkáját is otthagyná, hogy mindezt teljes állásban végezhesse.

A trend elsősorban a szellemi munkát végzők körében erős, leginkább az információs technológia, a mérnöki, a pénzügyi és a gyártási szektorokban.

Az Y generáció tagjai sokkal jobban hajlottak az online pénzkeresés új formái felé, a Z generáció tagjai viszont sokkal visszafogottabbak voltak. Az évi 40000 eurót keresők fordultak legszívesebben ezekhez a lehetőségekhez.

A november elején elindított kutatáshoz Németországból, Spanyolországból, Franciaországból, az Egyesült Királyságból és Olaszországból származó alanyokat kérdeztek meg.  Országokra bontva Németországban, és az Egyesült Királyságban akarták a legtöbben elhagyni a munkahelyüket, 80 százalékuk ráadásul teljes állásban dolgozik és a többségük a 23-34 éves korosztály tagja.

A trendnek lehetnek a makrogazdaságot érintő következményei is, de a Morgan Stanley szerint elsősorban a toborzási szolgáltatást nyújtó vállalatok- például a Papergroup Plc és Hays Plc - részvényárfolyamait emeli majd a magasba.

(Bloomberg)

frankfurtitozsde
koppenhága_dánia_shutter
fitch
albertbourla
forint bankjegy
omikron koronavírus omicron 2
Ukrajna
Ingyenes online előadás
Gyakorlati példákon mutatjuk be, hogy mikor melyik adhat jobb esélyű jelzést.
Online előadás
Mik a fontos szintek, formációk, indikátorok, amelyek befolyásolják az árfolyamot?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
frankfurtitozsde