Előfizetői tartalom

Szárnyal a 4iG, bizonytalanság a tőzsdéken

Portfolio
Makrogazdasági szempontból idehaza a mai nap a hét legfontosabb napja az egyhetes betéti tender miatt. Az MNB múlt héten a hagyományos kamatdöntő ülésén 30 bázisponttal emelte az alapkamatot, majd csütörtökön további 40 bázisponttal emelte az egyhetes betét kamatát, a soha nem látott forintgyengülés miatt azonban nemrég újabb 40 bázispontos emelést jelent be a jegybank, így 2,9 százalékos kamat mellett hirdetik meg az egyhetes betéti tendert. Érdemes kiemelni, hogy a mai döntéssel a régióban a magyar lesz a legmagasabb irányadó kamat. Az amerikai börzék hálaadás miatt zárva tartanak, míg az ázsiai tőzsdék ma jól teljesítettek. Jó hangulatú piacnyitást láthattunk ma Európában, elsősorban az OTP remek teljesítménye miatt sokáig az élen volt a magyar tőzsde, a délutáni órákra azonban elromlott a hangulat és lefordult a BUX.

2021. november 25. 17:15 Megosztás Mínuszban zárt a magyar tőzsde Jellemzően emelkedést láthattunk ma a vezető európai tőzsdéken, a német, a francia és a brit börzék mellett nem tudott azonban feljebb kerülni a magyar BUX index. A soha nem látott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés