Előfizetői tartalom

Esett Amerika

Portfolio
Az elmúlt időszakban kifejezetten jó volt a hangulat a tőzsdéken, viszont tegnap este az USA-ban nagyot estek a vezető indexek azt követően, hogy nyilvánosságra hozták az amerikai jegybank decemberi ülésének jegyzőkönyvét, amiből kiderült, hogy a Fed a vártnál korábban emelhet kamatot az infláció megfékezésére, ami általánosságban kedvezőtlen a kockázatos eszközök számára. A Nasdaq Composite index például több mint 3 százalékot esett szerdán, amire már 11 hónapja nem volt példa, és ma reggel az ázsiai tőzsdéken is rossz volt a hangulat, valamint Európában is estek a vezető indexek. Az amerikai tőzsdéken nem mutattak határozott irányt a kereskedés kezdetén, később kissé emelkedtek, a hangulatot azonban James Bullard, Fed-döntéshozó elrontotta.

2022. január 06. 22:10 Megosztás Esett Amerika Csütörtökön eséssel zártak a részvényindexek, miután a befektetők a kereskedés utolsó szakaszában olyan jelzéseket kaptak, hogy a monetáris politika normalizálódása hamar bekövetkezik. A Dow Jones...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés