Előfizetői tartalom

Be kellene tiltani a bitcoin bányászatát az EU-ban?

Portfolio
Az EU egyik vezető pénzügyi szabályozója ismét arról beszélt, hogy be kellene tiltani a bitcoin bányászatot az EU-ban, mivel egyre több megújuló energiát fordítanak a kripto bányászatra, amivel más ágazatoktól veszik el a kapacitásokat. Egészen pontosan a proof of work mechanizmusról beszélt, és hozzátette, hogy alapvetően magukkal a kriptovalutákkal nincs baj, csupán át kellene őket állítani proof of stake-re, ami az Ethereum esetében idén nyáron esedékes.

PoW out, PoS in Erik Thedéen, az Európai Értékpapír-piaci Felügyeleti Hatóság (ESMA) alelnöke a Financial Timesnak nyilatkozva elmondta, hogy hazája, Svédország számára a bitcoin-bányászat "nemzeti kérdéssé" vált, és figyelmeztetett, hogy a kriptovaluták veszélyeztetik a Párizsi Megállapodásban foglalt éghajlat-változási célok elérését. Thedéen szerint az európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés