Előfizetői tartalom

Megjelent az uniós mesterterv: így rázná le Európa az orosz energiafüggőséget

MTI
|
Portfolio
Az Európai Bizottság javaslatot terjesztett elő, hogy Oroszország ukrajnai háborújára válaszul már jóval 2030 előtt függetlenítse Európát az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól. A terv számos intézkedést vázol az emelkedő európai energiaárakra történő reagálástól az európai gázkészletek mielőbbi feltöltéséig - közölte Frans Timmermans európai zöld megállapodásért felelős uniós biztos Strasbourgban kedden. A javaslatból az is kiderül: az árakat kivételes körülmények esetén szabályozni is lehet, ideiglenes árkorlátozás is szerepelhet a lépések között.

Megjött a brüsszeli javaslatcsomag Az Európai Bizottság REPowerEU elnevezésű javaslata diverzifikálni kívánja a gázellátást, gyorsítani kívánja a megújuló energiahordozók elterjedését, valamint kiváltaná a gázt a fűtésben és az energiatermelésben.     Előzetesen hasonló információk szivárogtak ki: Kapcsolódó cikkünk 2022. 03. 08. Kiszivárgott: radikális...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái