Előfizetői tartalom

Újabb szankciók Oroszország ellen, agresszív szigorítás a Fedtől: esnek az amerikai tőzsdék

Portfolio
A nemzetközi tőkepiaci hangulatot továbbra is az orosz-ukrán háború eseményei mozgatják elsősorban, a Bucsában történt események miatt az Európai Bizottság új szankciókat javasolt Oroszországgal szemben, beleértve az orosz szénvásárlás és az orosz hajók uniós kikötőkbe való belépésének tilalmát, és közölték, hogy dolgoznak az olajimport betiltásán is - a szankciók belengetése után rosszra fordult a hangulat a kontinens tőzsdéin. Ami az itthoni eseményeket illeti, az EU elindította a jogállamisági eljárást Magyarországgal szemben, a hírre jelentősen gyengült a forint, illetve komoly esésbe kapcsolt a magyar tőzsde is, elsősorban az OTP-t adják a befektetők. Az európai kedvezőtlen hangulat a tengerentúli piacokra is átragadt, elsősorban az Oroszország elleni újabb amerikai szankciók és a Fed várható agresszív mérlegcsökkentése miatt.

2022. április 05. 22:05 Megosztás Itt a vége Napon belüli mélypontjuk közelében zárták a keddi kereskedést a vezető amerikai részvényindexek: a Dow 0,80%-kal, az S&P 500 1,26%-kal, a Nasdaq 2,26%-kal került lejjebb. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés