Előfizetői tartalom

Amerikában is jó a tőzsdei hangulat

Portfolio
Számos bizonytalansági tényező árnyékolja be a hetekben a tőkepiacokat, lehet itt gondolni a kínai koronavírus-helyzet miatti lezárásokra, a jegybankok likviditásszűkítéseire és az amerikai gazdaság lassulásától való félelmekre, melyeket a legjelentősebb kiskereskedő-óriáscégek nyugtalanító előrejelzései alátámasztottak a múlt héten, újabb komoly eladási hullámot gerjesztve a részvénypiacon. Gazdasági adatok szempontjából viszonylag csendes hétnek nézünk elébe, a legfrissebb adatok szerint májusban tovább emelkedett a müncheni Ifo-index, azaz a német gazdasági szereplők javulást érzékelnek a gazdaságban. Az ázsiai tőzsdék ma felemásan teljesítettek, kimondottan jó hangulatú kereskedést láthattunk azonban az európai tőzsdéken, és az amerikai tőzsdék is érdemben emelkedtek hétfőn.

2022. május 23. 22:04 Megosztás Jelentős emelkedés a nap végére is A Dow 2,0%-os, az S&P 500 1,9%-os, a Nasdaq 1,6%-os emelkedéssel zárta a kereskedést a hét első napján. 2022. május 23. 20:20 ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés