Úgy néz ki, 500-600 benzinkút áll le egy hét múlva Magyarországon

Portfolio
Eddig közel 400 cég csatlakozott a Független Benzikutak Szövetségének akciójához, amelynek keretében augusztus 19-20-án az üzemanyagkiszolgálást szüneteltetni fogják. Ez 500-600 kutat jelent – közölte velünk a szervezet.

A Független Benzikutak Szövetsége ma tartott online közgyűlést, és a tagság 100 %-a támogatta a kutak kétnapos leállását, élve a jogszabályban rögzített 48 órás leállási lehetőséggel – közölte szerkesztőségünkkel Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke.

Mint tudomásunkra adta, ezáltal fel szeretnék hívni a figyelmet arra, hogy sok ezer magyar család megélhetése ellehetetlenül önhibáján kívül 2021 november óta. A Mol pedig legutóbb már 50%-ra csökkentette le a kiszolgálási volument a kútjaik részére, ennél az oknál fogva nem tudják „megfelelő módon és akaratuk szerint” kiszolgálni a vevőiket.A jogszabályban rögzített állami támogatást ez év júliusában nem kapták meg, és arról sem kaptak információt, hogy az augusztusi kifizetés mikor várható. Megmozdulásuk mottója ezért: "Létünk a tét!".

Az akcióhoz 400 cég csatlakozott, ami 500-600 kutat jelent, a csatlakozás önkéntes alapú

– közölték.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF