Előfizetői tartalom

Magyarországra érkezett a Ryanair vezére, itt vannak a legfontosabb bejelentések

Portfolio
Nagy nyilvánosságot kapott a Ryanair és a magyar kormány vitája a légitársaságokra kivetett különadó miatt, hiszen az ügy a Ryanair vezére, Michael O’Leary és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter személyeskedő vitájába torkollott. A vita tárgya az volt, hogy a Ryanair az adót továbbhárította az utasokra (visszamenőleg is), amire válaszul fogyasztóvédelmi eljárás indult a cég ellen, mely végül egy 300 millió forintos bírságot eredményezett. A történetben a legújabb fordulatra ma került sor, Michael O’Leary Budapesten tartott délután sajtótájékoztatót, melyen újabb járattörléseket jelenett be, valamint a meglévő útvonalakon a járatszámok csökkentését. O'Leary arról nem beszélt, hogy pontosan mely járatokat érinti a mostani döntés, de azt hangsúlyozta, hogy növekedni akartak volna inkább, a különadó miatt azonban kénytelen voltak ezeket a válaszlépéseket megtenni.

2022. szeptember 13. 14:19 Megosztás Kevésbé vonzó turisztikai célponttá válhat Magyarország O'Leary szerint a különadó jegyekbe való beépítése miatt drágábbá vált a Magyarországra való utazás, ezért kevésbé vonzóvá válik a külföldiek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés