Előfizetői tartalom

Amerika is őrködne az európaiak személyes adatai felett - Jobb dolga lesz így az adatainknak?

Szabó S. László, szaboconsult.eu
Október 7-én Joe Biden aláírt egy új elnöki rendeletet az elektronikus kommunikáció nemzetbiztonsági célú megfigyelésének szabályairól, amellyel létrehozta többek között a Data Protection Review Court (DPRC), vagyis az Adatvédelmi Felülvizsgálati Bíróság nevű intézményt. Egy új felügyeleti szerv, a Polgáriszabadság-védelmi tisztviselő (Civil Liberties Protection Officer, CLPO) fogja először megvizsgálni a panaszokat, átvéve ezt a feladatot a jelenleg szinte hatalom nélküli ombudsman-tól. A cél, hogy ezzel elháruljon az akadály az európai személyes adatok USÁ-ba történő továbbítása elől, amelynek oka, hogy az amerikai és külföldi állampolgároknak nincsenek azonos jogai az amerikai nemzetbiztonsági célú megfigyeléssel szemben. Annak ellenére, hogy az Unió részéről fennáll a politikai akarat, hogy ezt a rendeletet elfogadják, mint amely megfelelő védelmet nyújt az európaiaknak, az adatvédelmi szakma szkeptikus.

Ez itt az on the other hand, a portfolio vélemény rovata. Ez itt az on the other hand, a portfolio vélemény rovata. A cikkek a szerzők véleményét tükrözik, amelyek nem feltétlenül esnek egybe a Portfolio szerkesztőségének álláspontjával. Ha hozzászólna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés