Előfizetői tartalom

Flottakezelő üzletágat vásárol az AutoWallis

Portfolio
A kis- és nagykereskedelmi tevékenység bővülését támogató, elmúlt években végrehajtott akvizíciók után a szolgáltatási területek fejlesztésében is újabb fontos lépést tesz az AutoWallis Csoport, miután megállapodott a több mint 30 éves Nelson Csoport flottakezelési üzletágának felvásárlásáról. A flottakezelői piacon a 10 legnagyobb szereplő közé tartozó Nelson megszerzésével egy lépésben 2-2,5 százalékos részesedést szerez az AutoWallis a magyar flottakezelési piacon.

Az akvizíciót az AutoWallis saját forrásaiból fedezi, ahhoz külső finanszírozást, vagy saját részvényeket nem használ fel. A felvásárlásra kedvező árazási feltételek mellett kerül sor, amely biztosítja a vételárban a megvásárolt vállalatok saját tőkéjén felül fizetett goodwill rövidtávú, 2 éven belüli megtérülését. A Nelson flottakezelő üzletága 2021-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés