Újabb korlátozást vezettek be egyes hazai benzinkutak

Portfolio
Még mindig problémát jelent az üzemanyagok hiánya idehaza, több benzinkúton is korlátozásokkal kell számolnia az autósoknak - derül ki az RTL Híradójából.

Naponta legfeljebb csak 120 liter hatósági áras üzemanyagot adnak el a hosszúhetényi AVIA benzinkúton, a lakosok ezért legfeljebb autót mosni járnak a kútra – derül ki az RTL Híradójából. Egy fajta hatósági áras üzemanyagból csak 10 litert adnak ügyfelenként, de összesen csak 60 litert délelőtt és 60 litert délután.

AZ RTL emlékeztet, hogy a Mol pénteken értesítette a független benzinkutakat, hogy a jövő héten sem tudnak nekik szállítani. A Független Benzinkutak Szövetsége szerint más helyről nem tudnak olyan üzemanyagot vásárolni, amit hatósági áron értékesíthetnek.

A Shell honlapján szereplő tájékoztatás szerint az ellátás náluk sem zavartalan, péntektől újabb korlátozásokat vezettek be:

  • a 95-ös benzinből legfeljebb 20 ezer forintért,
  • dízelből pedig legfeljebb 50 ezerért lehet tankolni.

A 20 ezer forintos korlátot piaci áron számolják, ami tegnap 663,9 forint volt egy budapesti Shell-kúton.

Ez azt jelenti, hogy 20 ezer forintból 30 liter benzin jön ki.

Ha mindezt hatósági áron tankolja valaki, akkor a 30 literért 14 400 forintot kell fizetni. Van olyan töltőállomás viszont, ahol nincs elég üzemanyag, a Holtankoljak.hu szerint ugyanis a nagy kutakra is korlátozott mennyiségben szállít a Mol.

A Mol azt írta az RLT megkeresésére, hogy a korlátozásokkal együtt is 15-20%-kal többet szállít ügyfeleinek, mint normál időszakban, és az ellátás biztosítása végett külföldről is vásárolnak üzemanyagot.

Címlapkép: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF