FONTOS Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból
 
Előfizetői tartalom

Elromlott a tőzsdei hangulat Amerikában

Portfolio
A hét korábbi részében inkább negatív hangulat uralkodott a tőzsdéken, a befektetők elsősorban a különböző gazdasági adatokra, valamint a vállalati gyorsjelentésekre figyeltek. Ebben a tekintetben a magyar piac is kifejezetten izgalmas, hiszen ezen a héten tette közzé negyedéves számai mind a négy blue chipünk, melyek közül a Richter és a Mol ma hajnalban jelentett. A Richter gyakorlatilag az összes fontos soron meghaladta a várakozásokat és folytatta a növekedést, azonban a Molnál már nem volt ennyire kezdvező a helyzet, hiszen az olajcég megérezte a csökkenő energiaárakat, így összességében felemásra sikerült a gyorsjelentés az elemzői konszenzushoz képest. A piaci reakció mindenesetre mérsékelt volt a Richter és a Mol esetében is. Ami pedig a nemzetközi piacokat illeti, kisebb emelkedést lehetett látni ma Európában, viszont az Egyesült Államokban lefordultak a tőzsdék.

2023. május 12. 22:07 Megosztás Itt a vége, csak a Nasdaq zárta pluszban a hét egészét A kereskedés utolsó két órájában belehúztak a részvények, de a pénteki kereskedést így is mínuszban zárták a vezető amerikai részvényindexek: a Dow 0,03%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés