Előfizetői tartalom

Hektikus mozgás a tőzsdéken, szárnyal a Netflix

Portfolio
Az elmúlt napokban leginkább csak oldalaztak a tőzsdék, viszont tegnap az USA-ban egy jelentősebb felpattanást lehetett látni, elsősorban annak köszönhetően, hogy az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalások a jelek szerint jól haladnak. A hírek szerint Joe Biden amerikai elnök és a kongresszusi vezetők közelebb kerültek a megállapodáshoz az amerikai adósságplafon emeléséről és a fizetésképtelenség elkerüléséről. Kevin McCarthy, a képviselőház elnöke azt mondta, hogy szerinte akár hétvégéig sikerülhet megegyezni, Biden pedig lerövidítette ázsiai útját, hogy a tárgyalásokra összpontosíthasson. Ezekre a hírekre tehát pozitívan reagált a piac, az ázsiai tőzsdék emelkedtek ma, és az európai piacokon is kedvező volt a hangulat. Az USA-ban viszont már nem ez a helyzet, a Fed egyik tisztviselőjének kommentárjai után felemásan alakul a hangulat - a dallasi Fed elnöke szerint a legfrissebb adatok még nem utalnak arra, hogy jegybanknak szüneteltetnie kellene a kamatemeléseket, amikor a június 14-i ülésen dönt kamatpolitikáról. Az S&P 500 mindenesetre kisebb emelkedést követően megközelített egy fontos ellenállási szintet, a Nasdaq pedig 9 havi csúcsra ért.

2023. május 18. 22:01 Megosztás Jól sikerült a zárás A nap végén kifejezetten jól sikerült a zárás a három vezető tengerentúli tőzsde közül kettőnek is, az S&P 500 a maga 0,9 százalékos emelkedésével a február eleji ellenállás felett tudott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés