Előfizetői tartalom

Belenyúlt a kormány a biztosítási adóba, örülhetnek a kisebb biztosítók

Portfolio
Egy hétfőn éjszaka megjelent rendelettel feljebb tolta a kormány a 2012-ben bevezetett sávos biztosítási adó sávhatárait április 1-jei hatállyal. A 8 és 20 milliárd forint közötti casco, valamint vagyon- és balesetbiztosítási díjbevétellel rendelkező biztosítók örülhetnek igazán, és a kisebbek is nyernek rajta, a nagyobbak viszont nem kapnak könnyítést.

Eddig úgy volt, hogy casco esetén a biztosítási díj 15%-át, vagyon- és balesetbiztosítás esetén a biztosítási díj 10%-át, kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás esetén a díjbevétel 23%-át (naponta legfeljebb 83 forint/gépjármű) kellett biztosítási adó formájában befizetniük a biztosítóknak azzal az eltéréssel, hogy ha az első két tétel összesített...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés