Előfizetői tartalom

Jöhet az egyszerűsítés a befektetéseknél: "fenntartható" vagy "átmeneti" kategóriákat veztne be az EU

Portfolio
Az EU hatóságai kedden átfogó változtatásokat javasoltak a fenntartható befektetések címkézésére vonatkozóan, hogy egyszerűbb és világosabb tájékoztatást nyújtsanak a befektetőknek, valamint mérsékeljék a greenwashing kockázatát. Az új szabályok értelmében "fenntartható" és "átmeneti" kategóriákat vezetnének be - írja a Reuters.

Az Európai Unió szabályozó hatóságai kedden átfogó változtatásokat javasoltak a fenntartható befektetések címkézésére vonatkozó szabályokhoz, hogy egyszerűbb és világosabb tájékoztatást nyújtsanak a befektetőknek, valamint hogy megállítsák a "zöldmosás" kockázatát. A zöldmosás (greenwashing) olyan gyakorlat, amikor egy vállalat vagy pénzügyi termék indokolatlanul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés