10 000 alatt zárta a napot az OTP Percről-percre

2018. június 15. 17:20    
nyomtatás
 
Az EKB kamatdöntő ülését követő csütörtöki szárnyalás után iránykereséssel indult a hét utolsó napja az európai tőzsdéken, majd a kontinens börzéi lefordultak. A magyar tőzsde végül eséssel zárta a pénteki kereskedést, az OTP ismét a 10 000 forintos szint alatt zárta a napot.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Eséssel zárta a pénteki kereskedést a magyar tőzsde 2018.06.15 17:20

Eséssel zárta a pénteki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX index 616 pontos esés mellett közel 1,7 százalékkal került lejjebb, a blue chipek is estek, a Mol közel 0,4 százalékkal került lejjebb, a Magyar Telekom 1,7, az OTP pedig 2,5 százalékkal került lejjebb, a Richter lefordult pénteken, a gyógyszergyártó papírjai 2,6 százalékos eséssel zárták a hét utolsó napját.

Ismét a kereskedelmi háború aggasztja a befektetőket 2018.06.15 16:55

Esnek az amerikai tőzsdék, a befektetőket ismét a globális kereskedelmi háborús lehetősége aggasztja, miután az amerikai elnök pénteken jóváhagyta a kínai termékekre 50 milliárd dollár értékben kivetett importvámokat, amelyre a kínai fél is válaszintézkedéseket helyezett kilátásba. A kereskedelmi háborús félelmek közepette a Dow 233 pontos mínusz mellett 0,9 százalékkal került lejjebb, az S&P500 pedig közel 0,5 százalékot esett.

Alaposan megrángatták az OTP-t 2018.06.15 16:36

Esnek az európai tőzsdék a hét utolsó napján, a magyar tőzsdén is eladók ragadták magukhoz az irányítást pénteken, a hazai blue chipek is esnek. A csütörtöki szárnyalása után az OTP ismét a 10 000 forintos szint alá került, a Richter újra fontos támaszt tört le, a kispapírok közül azonban jó napja volt ma az Alteonak és a FuturAquának is.

tovább a cikkhez...

Tovább esik a BUX 2018.06.15 15:19

Tovább esik a magyar tőzsde, a BUX index 5,8 milliárd forintos forgalom és 640 pontos esés mellett közel 1,8 százalékkal került ma lejjebb, a Magyar Telekom stagnál, a Mol 1,5, a Richter 1,7 százalékkal került ma lejjebb, míg az OTP tegnapi szárnyalása után ma 2,6 százalékkal került lejjebb.

Nem talál magára a magyar tőzsde, esik az OTP 2018.06.15 13:56

Eséssel indította a pénteki napot a magyar tőzsde, a kontinens részvénypiacain is az eladók diktálják az ütemet, a BUX index sem képes magára találni, a hazai részvényindex 3,6 milliárd forintos forgalom és 589 pontos esés mellett 1,6 százalékkal került lejjebb. A blue chipek a Magyar Telekom kivételével esnek, a Mol 1,2, a Richter részvényei 1,7 százalékkal kerültek lejjebb, az OTP a csütörtöki szárnyalása után nagyot esett ma, a bankpapír 2,4 százalékkal került lejjebb, az OTP ezzel ismét a lélektani 10 000 forintos szint alatt jár.

Esnek az európai bankpapírok 2018.06.15 13:10

Nagyot meneteltek az európai tőzsdék a csütörtöki kereskedés második felében, az EKB kamatdöntő ülése után, a hét utolsó napja borús hangulatban indult Európában, miután a befektetők újra a kereskedelmi háborús lehetősége, és az USA által a kínai termékekre kivetni tervezett importvámok miatt aggódtak. A kontinens börzéin a bankpapírok pénteken alulteljesítenek, amely mögött az Európai Központi Bank döntéshozóinak várakozásai állhattak, miután a jegybankárok szerint az alapkamat 2019 nyaráig a jelenlegi szinteken maradhat majd. A befektetőket pedig vélhetően elkedvetlenítette, hogy a bankok jövedelmezőségét egy ideig még biztosan nem támogatja majd a jegybanki alapkamat emelkedése.

Emelkedik a Tesco 2018.06.15 12:10

Sorozatban a tizedik negyedévben számolt be a bevételek növekedéséről a Tesco, a május 26-án lezárult 13 hétben 2,1 százalékkal nőttek a társaság hazai piacán az összehasonlítható alapon számolt bevételek, a bár a cég bevallása szerint a márciusi bevételeket visszafogta a kedvezőtlen időjárás, a következő két hónapban azonban további növekedésről számolt be a vállalat. A befektetők kedvezően fogadták a társaság beszámolóját, a Tesco részvényei 2 százalékkal kerültek ma feljebb.

Nagyot esett az OTP 2018.06.15 11:05

Míg az európai tőzsdék nagyot emelkedtek csütörtökön az EKB kamatdöntő ülése után, a hét utolsó napja borúsan indult, miután a befektetők ismét a kereskedelmi háború lehetősége miatt aggódnak, miután a Reuters csütörtöki beszámolója szerint az amerikai elnök jóváhagyta a kínai termékekre 50 milliárd dollár értékben kivetni tervezett importvámokat, és az érintett termékek részletes listáját pedig már pénteken közzétehetik. A DAX index előző napi záróértéke közelében stagnál, a brit FTSE100 0,5 százalékkal került lejjebb, a milánói börze 0,3, a spanyol IBEX index pedig 0,6 százalékkal került lejjebb.

A jelentős csütörtöki emelkedés után a magyar tőzsde eséssel indította a napot, majd a délelőtt második felében a BUX tovább esett, a hazai részvényindex 1,8 milliárd forintos forgalom és 530 pontos mínusz mellett 1,4 százalékkal került lejjebb, a blue chipek közül mérsékelt emelkedésre csupán a Magyar Telekom volt képes, a Mol közel 1,2, a Richter részvényei közel 1,4 százalékkal kerültek lejjebb, az OTP is nagyot esett, a bankpapír a tegnapi száguldás után ma 2,2 százalékkal kerül lejjebb.

Esik a BUX 2018.06.15 09:55

A jelentős csütörtöki emelkedés után immár ismét az eladók vették kezükbe az irányítást a magyar tőzsdén, a BUX index 450 pontos esés mellett 1,2 százalékkal került lejjebb, a Mol 0,5, Richter részvényei 1 százalékkal kerültek lejjebb, az OTP pedig ismét a lélektani 10 000 forintos szint alatt jár, a bankpapír 2,2 százalékkal került lejjebb péntek délelőtt.

Az irányt keresik az európai tőzsdék 2018.06.15 09:35

A csütörtöki EKB döntést követő emelkedés után vegyesen teljesítenek az európai tőzsdék péntek délelőtt, a CAC40 közel 0,5, DAX index 0,4 százalékkal került feljebb, a milánói börze stagnál, a spanyol IBEX pedig 0,2 százalékkal került lejjebb.

Ismét 10 000 alatt az OTP 2018.06.15 09:28

A csütörtöki kereskedés második felében nagyot emelkedtek az európai tőzsdék, miután a befektetők kedvezően fogadták az EKB kamatdöntését, a magyar tőzsde is nagyot emelkedett, a lendület azonban elfogyott a hét utolsó napjára, a BUX index 350 pontos mínusz mellett közel 1 százalékkal került lejjebb, a blue chipek közül a csütörtökön szárnyaló OTP eséssel indította a napot, a bankpapír közel 2 százalékkal került lejjebb, az OTP ezzel ismét a lélektani 10 000 forintos szint alá esett. A Mol 0,4, a Richter pedig 0,5 százalékkal került ma lejjebb.

Iránymutatásra várnak a tőzsdék 2018.06.15 08:42

Mi történik a tőzsdéken?

  • Vegyesen zárták a hét negyedik napját a tengerentúli tőzsdék, míg a Dow csütörtökön lefelé csorgott, a technológiai szektor részvényei jól teljesítettek, a Nasdaq pedig ismét új történelmi csúcson zárta a kereskedést. A Dow végül 26 pontos esés mellett közel 0,1 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,2 százalékkal került feljebb, a Nasdaq pedig 0,8 százalékos emelkedéssel zárta a csütörtöki napot.

  • A japán tőzsde kivételével esnek az ázsiai részvényindexek pénteken, a Nikkei 0,5 százalékos emelkedése mellett a hongkongi börze stagnál, a sanghaji tőzsde 0,7 százalékkal került lejjebb. Ázsia más részein is borús hangulatban telik a hét utolsó napja, a dél-koreai Kospi 0,5 százalékkal került lejjebb, a szingapúri tőzsde pedig 1 százalékkal kerül ma lejjebb, miután a befektetők ismét a kereskedelmi háború lehetősége miatt aggódtak. A Reuters csütörtöki beszámolója szerint az amerikai elnök jóváhagyta a kínai termékekre 50 milliárd dollár értékben kivetni tervezett importvámokat, az érintett termékek részletes listáját pedig már pénteken közzétehetik.

  • A magyar tőzsde a csütörtöki kereskedés első felének oldalazása után nagyot emelkedett, a BUX index 786 pontos plusz mellett 2,2 százalékkal került feljebb, miután a befektetők kedvezően fogadták az EKB kamatdöntését. A blue chipek közül az OTP 4 százalékos szárnyalást követően egészen 10 200 forintig emelkedett, jó napja volt a Molnak is, az olajvállalat papírjai 2,7 százalékkal kerültek feljebb. A Richter részvényei mindemellett 0,4 százalékkal kerültek lejjebb, míg a Magyar Telekom 0,2 százalékkal került lejjebb.

  • A határidős DAX index 30 ponttal került feljebb péntek reggel, 0,2 százalékos emelkedést vetítve előre a mai piacnyitásra.

  • A forint gyengül ma reggel az euróval szemben, egy euróért 323,02 forintot kell fizetni péntek reggel, egy dollár 279,30 forintba kerül, míg egy svájci frankért 279,97 forintot kell fizetni ma reggel.

Mire figyelnek a befektetők?

  • Pénteken az MNB közzéteszi a hitelintézetek első negyedéves adatait.

  • A KSH pedig az áprilisra vonatkozó építőipari termelési statisztikáit publikálja majd.

  • Az eurozónából a májusi inflációs adatsorokra figyelnek majd a befektetők.

  • Az Egyesült Államokból a májusi ipari termelési adat érkezik majd.

  • A tengerentúlról a Michigani Egyetem júniusi fogyasztói bizalmi indexét teszik közzé.

Iránymutatásra várnak a tőzsdék

Mi történt idén a tőkepiacokon?

Nagyot emelkedtek csütörtökön az európai részvényindexek, miután a befektetők kedvezően fogadták az Európai Központi Bank kamatdöntését, az EKB két lépésben vezeti majd ki az eszközvásárlási programját. amelynek keretösszege szeptemberben 15 milliárd euróra csökkenne, majd a programot decemberben vezetik ki. Az EKB döntéshozói mindemellett jelezték, hogy a kamatszint legalább jövő nyárig a jelenlegi szinteken maradnak majd, a jegybanki üzenet pedig megnyugtatta a befektetőket, az európai részvényindexek nagyot emelkedtek, a kontinens tőzsdéinek idei teljesítménye a spanyol IBEX index kivételével pozitív, idén az olasz tőzsde 2,9 százalékkal került feljebb, míg a CAC40 4,1 százalékkal került feljebb idén.

Iránymutatásra várnak a tőzsdék

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Megújul az MKB Bank (x)

Mire érdemes figyelni? 

Új lehetőségek a digitális gazdaságban (x)

Tartson lépést! Infokommunikációs fejlesztések az MFB-vel. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium