Előfizetői tartalom

10 ország, ahol őrült könnyen lehet fegyverhez jutni

Portfolio
A szabad fegyvertartás mindig is megosztó kérdés volt, egyes országok szigorú törvényeket hoznak a fegyverviselésre, míg más országokban szinte csak egy boltba kell besétálni ahhoz, hogy fegyverhez jusson valaki. Utóbbi országok közé tartozik az USA is, ahol a pár órája történt sajnálatos tragédia apropóján megnéztük, mely országokban a legengedékenyebb a törvény a fegyverviseléssel és hol van a legnagyobb arányú fegyvertartás a világon.

Sorrendet nyilván nem érdemes felállítani, amikor arról beszélünk, mely országokban a legkönnyebb fegyverhez jutni, nem is nagyon lehetne, de meglepő, hogy még ezen a 10 országon kívül is hány olyan van, ahol gyakorlatilag az emberek alapjoga a szabad fegyverviselés. A Small Arms Survey hozott napvilágra érdekes adatokat arról, hány fegyver jut 100 főre. Erről egy szemléleletes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés