Előfizetői tartalom

10 őrült jóslat, amely megrengetheti a világot

Portfolio
Mennyire hangzik őrülten egy 25 százalékos zuhanás az S&P 500 indexben jövőre? Vagy az, hogy a bitcoin 60 000 dolláros csúcsot állít fel azelőtt, hogy 1000 dollárig zuhanna? Hihetetlennek tűnik és valószínűleg kevés hasonló jóslatot látunk majd a 2018-as stratégiákban, hiszen az elemzők általában a legvalószínűbb eseményekre fókuszálnak. Kivétel a Saxo Bank, akik minden évben megneveznek 10 olyan eseményt 2018-ra, aminek bár kicsi a valószínűsége, de ha megtörténne, akkor megrázná a befektetőket.

1. Elszállnak az amerikai hozamok és a Fed feladja függetlenségétA szcenárió szerint a Fed 66 év után feladja függetlenségét, miután egy masszív kötvénypiaci zuhanás bontakozik ki, ami a hozamokat az egekbe repíti. Ezért a Pénzügyminisztérium vészhelyzeti lépéseket tesz, mint a második világháború után és 2,5 százalékos hozamplafont hirdet meg a hosszú lejáratú kötvényekre.2....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés