12 ezer embert bocsátana el a GE egyetlen részlegtől

2017. december 7. 12:47    
nyomtatás
 
Hatalmas leépítést tervez a GE energia üzletágában - írja a Bloomberg az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva. 12 ezer főt bocsátanának el, ami a divízió létszámának 18 százaléka.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A már korábban bejelentett reorganizációs terv része lehet a 12 ezer fős elbocsátás, amit ma jelenthetnek be. Az Egyesült Államokon kívüli tevékenységet érinti a leépítés és mind a gyártásban dolgozókat, mind a szellemi munkát végzőket.

A részleg kutatás-fejlesztési költségeit is visszafogja, látva a gáz-és szénpiaci lejtmenetet. Pedig a GE a világ legnagyobb gázturbina-gyártója.

Az elbocsátások mellett a GE csökkenti a negyedéves osztalékát, üzletágakat ad el, visszafogta a céges repülőgép használatát, valamint elhalasztotta az új bostoni központjának építését. A tervek szerint jövőre 1 milliárd dollárral csökkentené az energia üzletág strukturális költségeit.

A GE legnagyobb divíziójának számít, éves szinten közel 27 milliárd dollár bevétellel és mintegy 300 ezer alkalmazottja van világszerte. 2015-ben az Alstom felvásárlásával volt egy nagy bővülés.

(Bloomberg)
Címkék: ge, tőzsde, vállalatok

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Jó üzemanyag kell a gondtalan téli autózáshoz (x)

Érdemes a szokásosnál is több gondot fordítani a minőségre. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium