142,5 forintos osztalékot fizethet a Mol

2019. március 14. 19:00    
nyomtatás
 
95 forintra emelné az alap osztalék mértékét a Mol igazgatósága, ami a rendkívüli osztalékkal együtt részvényenként 142,5 forintos kifizetést jelentene.

Kereskedés Mol-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Mol igazgatósága 2019. március 14-én tartott ülésén az alábbi határozatokat hozta a 2019. évi rendes közgyűlés egyes napirendi pontjai kapcsán:
  • Figyelembe véve a 2018-as eredményt, az erős mérleget, a jövőbeli befektetési terveket és a makro környezet esetleges változásaiból adódó bizonytalanságot, a korábbi évek fokozatosan növekvő osztalékfizetési gyakorlatát folytatva az Igazgatóság javasolja, hogy az egy részvényre jutó alap osztalék értéke 11,8%-al 85 forintról hozzávetőlegesen 95 forintra növekedjen. Ezen kívül az Igazgatóság azt is javasolja, hogy az előző évhez hasonlóan a társaság rendkívüli osztalék formájában ossza meg részvényeseivel a 2018-as erős szabad cash flowt, mely az alaposztalék 50%-a, részvényenként 47,5 forint, így a teljes osztalék részvényenként hozzávetőlegesen 142,5 forint. Ezen összegek alapján, az igazgatóság 107.284.482.158 forint osztalék kifizetését javasolja a Közgyűlésnek, figyelembe véve a saját részvények "forduló napi" várható darabszámát.
  • Az igazgatóság javaslatot tesz Dr. Csányi Sándor, Dr. Anthony Radev, Dr. Martonyi János és Talal Al Awfi igazgatósági tagként való újraválasztására, 5 év időtartamra, tekintettel arra, hogy mandátumuk 2019. április 29-én lejár;
  • Az igazgatóság javaslatot tesz Dr. Pandurics Anett Felügyelő bizottsági, valamint Audit bizottsági tagként való megválasztására, 5 év időtartamra.

142,5 forintos osztalékot fizethet a Mol

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Így lehetnek sikeresek a magyar startupok (x)

Kreatív, piacképes és energiahatékony fejlesztéseket keres az MVM. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Statisztikai elemző/Junior statisztikai elemző
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium